Мигрантите в Гърция масово подават молби за убежище

Мигрантите в Гърция масово подават молби за убежище
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През последните 24 часа са подадени над 2600 нови молби за убежище от бежанците на острови като Лесбос и Хиос. Тяхната надежда е поне да останат в Гърция, ако вече не могат да тръгнат към страните от Северна или Западна Европа. В Лесбос от близо 3000 бежанци вече 2800 са подали молби за убежище, докато на остров Хиос са подадени 600 молби за убежище след уикенда, информира БГНЕС.


Гърция в понеделник изпрати 202 бежанци от островите Лесбос и Хиос. Днес обаче не замина нито един кораб към Турция, тъй като бежанците, предвидени да бъдат върнати в Турция, намерили начин да предотвратят това. На гръцкия остров Хиос полицията "загубила" 100 бежанци, които днес трябваше да бъдат изпратени в Турция. Официалните власти на остров коментираха, че бежанците не са изчезнали, а само са подали молби за убежище. Надеждите на гръцките власти е, че процесът на реадмисия на бежанци ще продължи утре.

Междувременно бежанския вълна към Гърция продължава със същата интензивност както и преди споразумението ЕС-Турция. Въпреки че вчера Гърция изпрати 202 бежанци, днес и вчера в страната са пристигнали 564 нови бежанци. На цялата й територия има 52 352 бежанци.

#Гърция #мигранти #Турция #бежански лагер #бежанска вълна #острови #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"