Обвиненият за 2 убийства в Ботевград остава в ареста

Обвиненият за 2 убийства в Ботевград остава в ареста
A A+ A++ A

Владимир Пелов, обвинен за убийствата на братята Цветан и Марко Петрови в Ботевград остава в ареста. Това реши Софийският апелативен съд, който потвърди определението на по-долната инстанция.

Сигналът за смъртоносно простреляни двама мъже в Ботевград е получен на тел. 112 в петък на 25 март към 20.10 часа. И извършителят, и жертвите не са с чисто съдебно минало. Миналата седмица Софийският окръжен съд остави Пелов в ареста, като му наложи постоянна мярка „задържане под стража”.

Пелов поиска по-лека мярка за неотклонение от най-тежката, която му определи Софийският окръжен съд „задържане под стража”. Той продължава да твърди, че не е извършил това престъпление, няма мотив, няма и интерес. Освен това не познава двамата братя и заяви отново пред съда, че е удобният заподозрян. Адвокатът му Мариана Айдарова отбеляза пред САС, че частиците, които са открити са два вида, т.е. според нея са от различни по вид оръжие. Определението на САС е окончателно, след определен срок при промяна на обстоятелствата, Пелов може да поиска отново изменение на мярката му за неотклонение. Адвокатката му е убедена в неговата невинност и веднага след като се съберат доказателства ще искат изменение. „Трябва да ви кажа, че ако не бях убедена в неговата невинност нямаше да бъда тук”, каза тя.

#убийства #Владимир Пелов #арест #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »