Утре времето ще бъде слънчево с максимални температури между 22° и 27°

Утре времето ще бъде слънчево с максимални температури между 22° и 27°
A A+ A++ A

През нощта ще бъде ясно, а утре – слънчево. В следобедните часове на места ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните ще се повишат още малко и ще са предимно между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа слаб вятър от изток,югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Вълнението на морето ще е около 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9° - 10°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа слаб, по билата - до умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.

В сряда и четвъртък времето ще остане без промяна - предимно слънчево и топло за началото на април. Температурите ще се повишат още малко и в четвъртък минималните ще са между 9° и 14°, а максималните - между 24° и 29°. В петък ще духа слаб югоизточен вятър и температурите ще се понижат с 2-3 градуса. Ще има временни увеличения на облачността, без валежи.

#БАН #Топло #НИМХ #валежи #облачност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"