Легендата на "Черноморец" Васил Желев е удавникът, открит на плажа в Бургас

Легендата на "Черноморец" Васил Желев е удавникът, открит на плажа в Бургас
A A+ A++ A

Известният бургаски треньор по футбол Васил Желев-Вашпина е възрастният мъж, който намери смъртта си в морето на 3 април, неделя.

Тялото бе забелязано от разхождащ се бургазлия между моста и първата буна южно от него. На място пристигнаха служители на МВР, гранична полиция и от службата по аварийна безопасност.

Удавникът остана повече от 2 часа на пясъка, докато оперативно-следствена група извършваше огледа. Още в началото стана ясно, че жертвата е възрастен мъж, облечен в домашно облекло.

При извършеното разпознаване е установено, че жертвата е именно големият треньор, под чието ръководство са израснали едни от най-известните бургаски футболисти.

Желев бе определен за футболен треньор номер 1 на Бургас за 20 век в конкуренцията на самия Димитър Димитров - Херо, който е негов възпитаник.

Под ръководството на Вашпина "Черноморец" се класила на пето място в А група през сезон 1978/1979 г. Носител е на златната значка на БФС. В последните години имаше сериозни здравословни проблеми.

Преди време бившият бос на "Нефтохимик" Христо Порточанов плати животоспасяваща операция на славния треньор. Община Бургас му отпусна еднократна помощ от 1000 лв. през 2015 г.

Съпругата му Димитринка се грижеше за него, но в последните години семейството изнемогваше финансово. Двамата има син и две внучки.

Погребението на Желев бе днес в 15 ч.

#треньор #мъж #смърт #Бургас #жертва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"