Българка с HIV проституирала в Атина

Българка с HIV проституирала в Атина
За два дни над 700 души са подали сигнал, че са ползвали услугите на този публичен дом, а 15 от клиентите на Татяна Буктоярова (на снимката) не са ползвали презерватив и трима от тях са започнали профилактично лечение. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Българка, заразена с вируса на HIV, е проституирала в района на площад „Омония“ в центъра на гръцката столица Атина.

Заедно с още 24 проститутки българката била подложена на проверка от специалните лаборатории на Центъра за контрол на инфекциозните заболявания в понеделник, предава „24 часа“.

Освен нея проверката установила наличието на вируса при две гъркини, едната от които знаела, че е серопозитивна, но въпреки това продължавала да упражнява професията си.

Проверката на проститутките беше предизвикана от СПИН скандала, който тресе Гърция през последните няколко дни.

Скандалът избухна, когато властите задържаха руската проститутка Татяна Буктоярова в нeлeгален публичен дом в района на „Свети Пантелеймон“ в Атина.

Според полицията тя също е предлагала сексуслуги съзнателно и е била наясно, че е носител на смъртоносния вирус.

Властите предприеха необичаен ход, като разпространиха в медиите снимките на Татяна Буктоярова и призоваха нейни клиенти да се обърнат към специализирания Център за борба с инфекциозните болести, за да си направят изследване дали са заразени с вируса на СПИН. Обявен бе и горещ телефон за целта.

В резултат на това за два дни над 700 души са подали сигнал, че са ползвали услугите на този публичен дом, а 15 от клиентите на Татяна Буктоярова не са ползвали презерватив и трима от тях са започнали профилактично лечение.

Започна трескаво издирване и на мъжете, възползвали се от сексуслугите на трите жрици, за които също се установи, че пренасят вируса. Проследяването обаче е трудно, защото проститутките не са имали определено място на работа.

22-годишната Татяна Буктоярова е обвинена в углавно престъпление за целенасочена сериозна телесна повреда.

Тя обаче отрича обвиненията и твърди, че не е знаела, че има СПИН. Разбрала го едва когато я арестували.

„Чувствам се добре и нямам никакви симптоми. Не знаех, че трябва да имам разрешително за упражняване на тази професия“, оправда се тя и добави, че веднага започва да се лекува.

Междувременно стана ясно, че публичният дом на площад „Свети Пантелеймон“, където е работила руската проститутка, е бил затварян три пъти от властите през последните години.

#Атина #Гърция #СПИН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници