Паметта на децата, загинали при катастрофата в Лим, бе почетена с литургия

Паметта на децата, загинали при катастрофата в Лим, бе почетена с литургия
A A+ A++ A

ъс заупокойна литургия в Свищов беше почетена паметта на 12-те деца, които загинаха при катастрофа в река Лим. На днешната дата през 2004-та година, на връщане от екскурзия в Дубровник, автобусът с 34 ученици и 16 възрастни падна във водите на Лим край сръбското село Гостун. От потъналия автобус бяха спасени 38 души

"Да опазим децата“ е мотото на създадената от нас, родителите на 12-те загинали деца, фондация "Ангели от Лим", каза Илиян Николов, баща на Лора.

Нека да не забравяме ангелите от Лим, нека тази загуба е една поука за всички възрастни, че най-ценното е човешкият живот и най-вече детският и че трябва да пазим децата.

В памет на нашите деца, фондацията ежегодно организира през април различни творчески и спортни състезания, допълни Георги Манзаров, баща на загиналия при катастрофата Юлиян.

"С тези неща, които правим, и с това напомняме за нашата катастрофа имам една надежда, че това нещо може би ще бъде сигнал за някои хора или за повечето хора, за да пазят децата си, за да са по-отговорни към това, което правят. Но за 12 години виждаме колко много деца продължават да загиват", заяви Манзаров.

На 7 април семействата на 12-те деца и представители на Община Свищов ще се поклонят пред паметника, издигнат на мястото на катастрофата край река Лим.

 

#катастрофа #Лим #деца #литургия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"