206115 статии       |       407 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.6781| EUR 1.95583| GBP 2.32077|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Синдикатите в тютюневата промишленост искат оставката на Лукарски

4 април 2016, понеделник / 14:17; Коментари: 0
Send to Kindle
Синдикатите в тютюневата промишленост искат оставката на Лукарски

Браншовите синдикални структури на Независим синдикат на тютюноработниците /НСТ/ към КНСБ и Национален синдикат тютюнева промишленост /НСТП/ към КТ „Подкрепа” изразяват своето категорично неодобрение по повод медийните изявления на Божидар Лукарски – министър на икономиката, за случващото се в „Булгартабак-Холдинг” АД и по-специално „София-БТ” АД, съобщават от синдикатите.

Явно нежелаещ да бъде обективно запознат със случващото се министър Лукарски заявява, че „Фабриката в цялост няма да прекрати своята работа” и че той е запознат, че от 303 предложения за прекратяване на трудовите правоотношения 263 са приели по-високите обезщетения, но извършената проверка от служителите на „Следприватизационен контрол“ установи, че в Дружеството не се извършва производствена дейност.

Категорично изразеното становище на министъра е, че „към днешна дата няма други нарушения по договора” - считано към 03 април 2016 г.

Синдикалните структури НСТ към КНСБ и НСТП към КТ „Подкрепа” са категорични, че от кабинета на министър-председателя през месец август 2015 г. са му препратили кореспонденцията между „Булгартабак-Холдинг” АД и Адвокат Даниел Пенков писмо за намерение за изкупуване на продукцията на „Булгартабак-Холдинг” АД с искане за съдействие за разрешаване на търговско-икиномически договорености между цигарения холдинг и дружество Ronahiya Shavi Company с представител адвокат Даниел Пенков:

В писмото изрично е записано, че: „На основание чл.112 - Глава осма „Предложения и сигнали” от Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с чл.20, ал.1 от закона за администрацията и чл.65, т.10 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, предоставяме изложението на Вашето внимание, за вземане на отношение, по компетентност”.

Браншовите синдикални структури считат, че бездействието на министър Лукарски е допринесло за създалата се ситуация в „София- БТ” АД - а именно заповед №1020-4100-294/ 21.03.2016 г. на изпълнителния директор Владимир Гечев Жеков от 21.03-2016 г.: „СПИРАМ дейността в дружеството, считано от 1.04.2016 г. за неопределено време”, което автоматично довежда до масово уволнение - ликвидация на 420 трайни работни места.

Имайки предвид посочените факти браншовите структури НСТ към КНСБ и НСТП към КТ „Подкрепа” искат оставката на министър Лукарски за бездействието и неговата неангажираност при създалата се ситуация и фактическото спиране на „София-БТ” АД и освобождаване на персонала на дружеството, който със своята дейност допринасяше за формиране на републиканския бюджет с над 340 млн.лв.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: