Дилма Русеф: Никога няма да подам оставка

Дилма Русеф: Никога няма да подам оставка
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"Никога няма да подам оставка". Това написа Дилма Русеф в собствения си профил във Фейсбук само няколко часа след като влиятелното издание "Folha de Sao Paulo" в редакционен коментар поиска тя да напусне президентството на страната.

От няколко месеца Бразилия се намира в дълбока политическата криза. Преди седмица Партията на бразилското демократично движение (ПБДД) официално напусна правителството на Русеф. Партията има 69 места в 513-членната долна камара на парламента, а в Сената има 18 от общо 81 места.

Лидерът на партия Мишел Темер е вицепрезидент и в случай на отстраняване на Русеф от власт, ще бъде изпълняващ длъжността президент до следващите избори през 2018 г. Дилма Русеф започна втория си мандат като президент преди 14 месеца.

Популярността й обаче започна да намалява осезаемо поради обвинения в корупция към високопоставени членове на нейната Партия на труда. През декември председателят на долната камара на парламента Едуардо Куна се съгласи да бъде открита процедура по импийчмънт срещу президента. Русеф, която отрича каквито и да било простъпки, определи процедурата като равносилна на преврат.



#оставка #Дилма Русеф #Бразилия #популярност #издание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници