Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури до 22°

Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури до 22°
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за април. Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд и над планинските райони.

Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Със слаб до умерен вятър, от североизток ще продължи да прониква хладен въздух и температурите още малко ще се понижат.

Максималните ще бъдат от 13° в североизточните до 22° в крайните югозападни райони. Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа слаб, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 5°.

#НИМХ #облачност #планини #район

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници