Азербайджан е възобновил тази сутрин артилерийския обстрел по позициите на карабахската армия

Азербайджан е възобновил тази сутрин артилерийския обстрел по позициите на карабахската армия
A A+ A++ A

Азербайджанската страна възобнови тази сутрин артилерийския обстрел по позициите на Армията за отбрана на Нагорни Карабах. Това съобщи арменското министерство на отбраната.

"На 3 април в 6 ч (местно време) противникът възобнови артилерийския обстрел по карабахските позиции в южната част на разделителната линия", се казва в съобщението. Обстрелът се осъществява с "ракетно-артилерийски средства, като се използва и бронирана техника", отбелязва източникът.

"Предните подразделения на Армията за отбрана предприемат необходимите мерки за отбиване на настъпателните действия на противника", отбеляза министерството на отбраната на Армения, като съобщи, че детайлите от фронтовата линия ще бъдат разпространени по-късно.

Снощи първият заместник-министър на отбраната на Армения Давид Тоноян прие посланиците на Германия, Италия и Франция и ръководителя на политическия отдел на делегацията на Европейския съюз в Армения. Той ги е запознал "с обстановката на разделителната линия, която се е създала на 2 април, както и "със съдържанието на стъпките за пресичане и обезвреждане на настъпателните действия на противника".

Снощи в Баку бе свикано заседание на Съвета за сигурност при президента на Азербайджан, съобщи пресслужбата на азербайджанския държавен глава.

Подробности не бяха съобщени. Пресслужбата обеща да огласи информация за работата на заседанието по-късно.
Пресслужбата на азербайджанския президент съобщи също, че турският премиер Ахмет Давутоглу е изразил вчера в телефонен разговор с азербайджанския държавен глава Илхам Алиев подкрепа във връзка със ситуацията в зоната на карабахския конфликт.

"Турският премиер поднесе съболезнованията си във връзка с гибелта на азербайджанските военнослужещи по време на последните събития на разделителната линия между азербайджанските и арменските войски и предаде поздравленията си за пресичането на провокациите на Армения и изрази подкрепа", се казва в съобщението.

Азербайджанският президент "отново подчерта, че азербайджанската армия решително пресече провокацията на Армения на разделителната линия и даде подобаващ отпор".

#Азербайджан #обстрел #отбрана #техника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"