Над 500 шофьорски книжки ще се проверяват дали са купени

Над 500 шофьорски книжки ще се проверяват дали са купени
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстои проверка на над 500 протокола от шофьорски изпити, за да се установи дали са фалшиви. Това обясни пред БТВ по повод корупционната схема в „Автомобилна администрация“ транспортният министър Ивайло Московски.

"Подготвяме реорганизация в ИА „Автомобилна администрация“ и различните дейности да бъдат разпръснати. Подготвяме законодателни промени", добави той. Московски заяви, че ще се върви към съкращаване на правомощията на агенцията. По думите му, в министерството регулярно се получават данни за корупционни практики и почти всички контролни органи незабавно ги проверяват.

Министърът отрече твърденията на независимия депутат Георги Кадиев, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева, лично е предложила Цветелин Цветанов за директор на ИА „Автомобилна администрация“. Цачева заплаши Кадиев със съд заради това твърдение. "Имах друга номинация за директор на ИА „Автомобилна администрация“ Станимир Флоров, който с корупционните практики би се справил много по-добре”.

Пред Нова телевизия пък министърът заяви, че няма политически чадър в транспорта, а самият той е шокиран от това, което научва. Московски каза, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”, подготвяна четири месеца по думите на премиера Бойко Борисов.

По информация от специализираната прокуратура схемата с взимане на подкуп за шофьорски книжки е действала от началото на 2015 година, каза във Варна министърът. 

#шофьорски книжки #Автомобилна администрация #Ивайло Московски #корупционни практики

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници