Спецсъдът решава дали да остави в ареста задържаните в акцията за ДАИ

Спецсъдът решава дали да остави в ареста задържаните в акцията за ДАИ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Специализирания наказателен съд днес е внесено искане от страна на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 7 задържаните при акцията за ДАИ. Сред задържаните e изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов.

Освен за шефа на ДАИ, да останат в ареста се иска още за Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов. Всичките са обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена от длъжностни лица с цел вземане на подкупи. Делото ще се разгледа от VI състав на Специализирания наказателен съд в 13:30 часа днес.

БГНЕС припомня, че след проведената мащабна национална специализирана операция на територията на 12 града в страната, включително и в София, Специализираната прокуратура привлече 9 лица като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на длъжностни престъпления и искане и получаване на подкупи.

7 от обвинените лица бяха задържани от прокурора до 72 часа. Две от лицата, участници в групата са с взети мерки за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на по 5 000 лв. Групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година.

Обвинение за ръководене на организираната престъпна група и получаване на подкуп е получил изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв. 

#спецсъд #ДАИ #арест #Цветелин Цветанов #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"