Ангел Джамбазки: Затварянето на АЕЦ ''Козлодуй'' е чиста корупция

Ангел Джамбазки: Затварянето на АЕЦ ''Козлодуй'' е чиста корупция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Европа никога не е искала да бъде затворена АЕЦ „Козлодуй”, каза Ангел Джамбазки. По думите му зад това стоят дадени лобистки интереси.

„Да предположим, че френски интереси искат строеж на централа в Румъния и трябва да има пазар. Този пазар е зает от Козлодуй. Да предположим, че има кой да наемат в България и да предположим, че този човек е сврзан с френски банки”, допълни Джамбазки.

„Това е чиста корупция. Чиста трагедия”, каза той.

Ислямът и Европа

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че не трябва да се чака 10-15 години, за да се поучим от лошия пример като този в Брюксел.

„Настояваме да бъдат забранени нетрадиционните религиозни символи”, допълни Джамбазки.

Евродепутатът определи желанието на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат затегнати мерките срещу радикалния ислям като приятна изненада. „Поздравявам го за тази му позиция”, допълни той. По думите на Джамбазки във Франция тези символи са забранени, защото явно дразнят обществото.

„Нормално е да се почувстваме заплашени и да направим същото нещо”, допълни той.

От ВМРО искат и забрана за строене на повече джамии и минарета в страната. „Тези, които построиха джамията в Пазарджик, строят в момента и обитават нелегалния молитвен дом в Люлин. Това са същите хора”, каза Джамбазки.

Той поясни, че е сигнализирал властите за това още във времето, когато Цветан Цветанов е бил министър на вътрешните работи и след това още веднъж по времето на правителството на Пламен Орешарски.

„Тогава се съобразихме с техните искания да не правим това обществено достояние, ВМРО е социално отговорна партия”, допълни Джамбазки.

 

#Ангел Джамазки #Европа #ислям #АЕЦ ''Козлодуй'' #Пламен Орешарски #Люлин #ВМРО #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »