В Македония отстраняват министри след подслушани разговори

В Македония отстраняват министри след подслушани разговори
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Записи от подслушвани разговори на висши функционери от партията са повод за изтеглянето на министри от Демократичният съюз за интеграция (ДСИ), предава скопското електронно издание МКД.

Изданието цитира официално съобщение на централата на партията, в което се казва, че е прието единодушно решение всички министри и заместник-министри в правителството на Македония да подадат оставки, които да не се оттеглят и че всички решения за по-нататъшното поведение на партията през следващите дни се остават в ръцете на лидера Али Ахмети.

В съобщението се казва още, че партията на етническите албанци винаги е играла конструктивна роля в правителството на страната и се е стремяла за провеждането на структурните реформи в нея. ДСИ смята, че този процес е компрометиран най-вече заради масовото нелегално подслушване. 

МКД припомня, че албанската партия ДСИ винаги е искала да се излагат пред обществото всички автентични нелегални разговори. В разпространената декларация се констатира, че партията на етническите албанци не е причина за кризата и винаги се е стремяла да намери нейното решение, в резултат на което се е превърнала в жертва на негативните процеси след като и нейните функционери са били подслушвани. 

#Македония #министри #записи #Али Ахмети #ДСИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"