ГЕРБ се похвалиха със завършени реформи. Миков: Честит 1 април!

ГЕРБ се похвалиха със завършени реформи. Миков: Честит 1 април!
БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от ГЕРБ и БСП влязоха днес в челен сблъсък днес, след като от партията на Борисов обявиха, че са завършили голямата част от реформите.

Парламентарната група на ГЕРБ избра точно 1 април , за да се похвали с реформите, които са изпълнили като управляващи.„От началото на управленския мандат на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов до днес вече са реализирани голяма част от реформите, които обещахме на гражданите. Правителството постигна забележителен ръст на икономиката, признат от редица анализатори”, заяви депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова от парламентарната трибуна в декларация от името на парламентарната група.

Единственото вярно в декларацията на ГЕРБ е датата, на която се прави – 1 април. Честит 1 април, български граждани“, контрира председателят на левицата Михаил Миков.

Министерство на финансите повиши събираемостта на приходи от данъци, мита, акцизи и осигуровки. За последните 2 години безработицата е намаляла с 2% - от 12,2 при кабинета „Орешарски” до 10,2 при кабинета „Борисов 2”. Политическата воля и лично на премиера Борисов за борбата с корупцията, целият финансов ресурс от сивата икономика беше пренасочен към общините, инфраструктурата и икономиката. Да, чака ни още много работа, но гражданите трябва да знаят, че социалните мерки в техен интерес са основен ангажимент на правителството на Бойко Борисов и на парламентарното мнозинство, продължи Соколова.

Според ГЕРБ без излишен шум и фанфари те са стабилизирали сектор енергетика. Дефицитът на НЕК беше изчистен, реализирахме Национална програма за енергийна ефективност. КЕВР съобщи, че цената на газа поевтинява с 23%, което ще се отрази на домакинствата, цените и икономиката. Държавата отпусна помощ през зимата за отопление на над 237 000 души, бе изброено в декларацията.

Тя не пропусна да отчете и добавките към пенсиите. „Само за Великден 60% от пенсионерите ще получават добавки от 40 лв. към пенсиите си след като правителството отпусна 50,5 млн. лв. допълнително. По Коледа пък добавка от 40 лв. към пенсиите си получиха около 1 275 000 души”, заяви Ирена Соколова и допълни, че правителството прие и Национален план за действие по заетостта през 2016 г, като над 21 000 души ще започнат работа. Преди дни правителството отпусна 12 млн. лв. за онкоболните.

„Това са само част от конкретните видими резултати в полза на хората, постигнати само за година и половина. а, чуваме и много критики по наш адрес, но се вслушваме само в разумните. Политическата коректност изисква, когато нещо добро е направено и постигнато да не се отрича с лъжи”, каза Ирена Соколова.

Тя коментира, че ГЕРБ винаги са готови да отговарят на лъжите, затова са направили кратка справка относно изявления в национален ефир на „един виден видински социалист”. „Той твърдеше, че управляващите никога не сме направили нищо за състоянието на пътищата във Видинско. Оказа се, че лъже-ремонтирани са 57 км. пътища по време на първия мандат на кабинет, а до края на втория ще бъдат ремонтирани още 48 км. Пътища или общо 105 км и за двата мандата ще завършим два пъти повече във Видинско от вас. Така, че, уважаеми г-да социалисти, думата социалист и, това че някой е родом от Видинско не е гаранция за социална политика”, смятат от партията на Борисов.

„Но работата на правителството и депутатите във всички региони на страната, включително Видинско, са гаранция за видимите резултатите от социалната политика на ГЕРБ.! Въпреки всичко от ГЕРБ сме убедени, че единственият начин за постигането на голяма част от тези неща са политическата воля и диалог с всички отговори партии”, допълни Ирена Соколова.

Честит 1 април, на който се отчитат два мандата на правителството за сегашната политика, за сегашното управление на България, за сегашните така наречени реформи, които изкараха българските лекари по улиците на градовете, които поставят живота и здравето на българските граждани в постоянен ежедневен риск“, заяви Миков.

Според него реформите правят така, че оскъдният бюджет за образование ще се разпределя и към частните училища. Реформите, пък в енергетиката, смята Миков, се свеждат до това, че около година не може да се намери кредитор, който да поеме някакви ангажименти и да предостави средства.

В общините, лидерът на БСП, подчерта генерирането на задължения около 1 млрд. лв., които все повече ще натоварват в перспектива местното самоуправление и живота на гражданите в тези общини.

Защо се прави този кризисен пиар?, запита Миков по повод декларацията на ГЕРБ и допълни, че все повече граждани разбират, че управлението на днешното правителство на Бойко Борисов води страната към безпътица и обезлюдяване. „Тенденцията на намаляване на населението до 40 000 души годишно по никакъв начин не е във вниманието на правителството. Все повече българи разбират, че едно е да говориш, едно е да излизаш по телевизията и съвсем друго е да правиш пътища дори, и във Видинско”, отбеляза Миков.

Той заяви, че правителството не може да защити интересите на България и последният пример според него е споразумението с Турция за бежанците. Миков отбеляза, че българските граждани разбират, че днешната управляващата коалиция, раздирана от вътрешните си противоречия и от кухненските разправии за министерски постове и разпределяне на средства не може да даде такава промяна в България.

Нужна е алтернатива за страната и БСП като опозиционната сила в този парламент ще предложи такава алтернатива, а другото е първоаприлско, убеден е лидерът на левицата.



#ГЕРБ #реформи #ръст на икономиката #събираемост #Михаил Миков #1 април

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"