"Евроинс" дари 20 хил. лв. на опожареното училище в Карнобат

"Евроинс" дари 20 хил. лв. на опожареното училище в Карнобат
Снимка: Евроинс
A A+ A++ A

"Застрахователно дружество Евроинс" АД дари 20 000 лв. на опожареното на 23 март основно училище "Христо Смирненски" в гр. Карнобат. Дарението беше връчено официално днес от изпълнителния директор на "ЗД Евроинс" АД Румяна Бетова на кмета на Карнобат Георги Димитров. На събитието присъстваха още директорът на ОУ "Христо Смирненски" - Стефка Вълева, регионалният представител на компанията - Георги Петров, представители на ръководството на общината, медии и граждани.

"ЗД Евроинс" АД е застраховател на ОУ "Христо Смирненски" в Карнобат.

Сградата на училището е застрахована в компанията за сумата от 2 100 000 лв. и е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг, съобщиха тогава от компанията.

Дарението е в изпълнение на ангажимента на компанията за допълнителна подкрепа за възстановяването на училището. В момента се очакват доклада и експертната оценка на аварийния комисар, въз основа на които ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове.

Румяна Бетова, изпълнителен директор на "ЗД Евроинс", посочи, че дарението е моралният дълг на компанията да подкрепи децата и училището. Тя подчерта, че образованието е бъдещото на страната ни.

Според Георги Димитров, кмет на Карнобат, училището и църквата са опазили нацията ни през вековете, а инцидентът с пожара показва колко важно е да имаш застрахователна култура, защото никой не е защитен от беди.

От своя страна Стефка Вълева, директор на основното училище, благодари за дарението и посочи, че това е огромна помощ за възстановяването на школото.

 

#Евроинс иншурънс груп #застраховател #училище #пожар #Карноабат #дарение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници