Турските власти са задържали убиеца на пилота на сваления руски самолет

Турските власти са задържали убиеца на пилота на сваления руски самолет
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията в турския град Измир е задържала убиеца на пилота на руския самолет Су -24, който беше свален през ноември миналата година на границата със Сирия, предаде ТАСС. Алпарслан Челик е поел отговорност за убийството на Олег Пешков. Той бил арестуван заедно с още 14 души в ресторант в Измир. Те наскоро били пристигнали от Сирия. Адвокатът на Челик твърди, че арестът му е неоснователен. Москва съобщи, че проверява информацията. 

На 27 декември в турския вестник „Хюриет“ бе публикувано интервю с Челик, който заяви,призна, че е участвал в разстрела на руския пилот Олег Пешков на 24 ноември и не се разкайва за това.

Оттогава Челик се укриваше. „Нашите братя откриха стрелба и двамата (пилоти) загинаха във въздуха. На наша земя няма място за хора, които бомбардират всеки ден туркменското население”, заяви тогава Челик. Пилотът Пешков успя да катапултира от самолета, свален от турските ВВС, но бе разстрелян.

Инцидентът сериозно влоши отношенията между Русия и Турция. Според Анкара руският самолет е нарушил турското въздушно пространство близо до границата със Сирия и след няколко предупреждения е свален. 

#свален самолет #Турция #ВВС #Русия #Измир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"