Лидерът на турската общност в Германия разкритикува политиката на "тоягата и моркова" за мигрантите

Лидерът на турската общност в Германия разкритикува политиката на "тоягата и моркова" за мигрантите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на турската общност в Германия критикува плановете на правителство да бъдат санкционирани бежанците, които не се интегрират, съобщи ДПА.

"Германия трябва да разбере веднъж завинаги, че интеграцията може да сработи само ако е базирана на мотивация, заяви Гокай Софуоглу пред в. "Берлинер цайтунг". Трябва да се предложат курсове и да се покаже на хората, че са част от обществото."

Де Мезиер обясни, че ще внесе предложенията си до май и че сред тях е предвидено и ограничаване на местата, където може да се заселват имигрантите, "за да се избегне създаването на гета". Те ще трябва да живеят там, "където държавата сметне, че е подходящо, а не където имигрантите смятат, че е подходящо за тях".

"За онези, които отказват да учат немски, за онези, които отказват да позволят роднините им да се интегрират - например жените и момичетата - за онези, които отхвърлят предложената им работа, няма да има безсрочно разрешение за престой след изтичането на първите 3 години" от предоставяне статута на бежанец.

#Германия #критика #мигранти #интеграция #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници