Най-малко 50 служители на летището в Брюксел симпатизират на ИДИЛ

Най-малко 50 служители на летището в Брюксел симпатизират на ИДИЛ
A A+ A++ A

Най-малко 50 души от хората, работещи на летището в Брюксел симпатизират на "Ислямска държава", твърди синдикат на полицейската охрана там. Данните обяви председателят на синдиката на полицаите в "Завентем" Венсан Жил.

"Сред персонала, който товари багажите, явно има много хора, които по време на атентатите в Париж са аплодирали събитията. Наши колеги са станали свидетели на това", заяви Жил.

Той допълни, че поне 50 симпатизанти на "Ислямска държава" все още работят на терминала и имат пропуски за достъп. Подозрителните лица са предимно работници в багажното отделение, чистачи и магазинери. В отворено писмо до медиите синдикатът на полицията предупреждава, че преди атентатите на летището там са идвали мъже, преструващи се на туристи, които са разузнавали слабите места в охраната. Когато е направена проверка, се оказало, че някои от тях са с досиета и дори са пътували до Сирия. Според полицейската охрана обаче техните сигнали са били пренебрегнати от службите за сигурност.

Полицаите продължават да заплашват със стачка, ако не се инвестира в повече персонал и мерки за сигурност на международното летище в Брюксел, което остава затворено за неопределено време.

#летище #Брюксел #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"