Акционерите на ''Булгартабак'' заседават на фона на протестите на уволнените

Акционерите на ''Булгартабак'' заседават на фона на протестите на уволнените
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заседанието на акционерите в компанията продължава вече час. Междувременно протестите на вече бившите служители продължава в центъра на София.

Близо 400 души бяха уволнени поради намаляване на обема на работа. По думите на ''Булгартабак'' причината е спряна голяма поръчка за Близкия Изток.

Синдикатите обаче продължават да задават въпроса кой е реалният собственик на дружеството. Работниците от своя страна се надяват да запазят работните места и препитанието си.

''Това не е никакво обяснение, че няма пазари от днес за утре. Ние в последния ден сме работили до десет часа, а на другия ден ни казаха, че се прекратява дейността заради спиране на износа и статии, които нарушават репутацията на „Булгартабак“. До последния ден работихме на 7-дневен режим без прекъсване, на три смени. И изведнъж, от следващия ден, поръчките изчезнаха. Това е, което ние не можем да възприемем за достоверно. Какво се случва по върховете, никой не може да каже, '' споделя един от протестиращите пред Българското национално радио.

''Ние се надяваме да приемат нашите искания, писмени и чакаме да ги връчим, да предадат реалната информация на собственика, който е, да го уведомят, че има търговци, които желаят да купуват цигарите ни, че ние не им вярваме на това, което те ни показват като причини за съкращаването на тези хора и да заблуждават останалите работници и служители, че местата им са гарантирани в системата на „Булгартабак“,'' каза пред БНР Никола Миленков от КНСБ.

'' излиза, че откакто е купено предприятието, нито договори са сключени, нито търговци са намерени, нито някакъв нов пазар са открили… Резултатът е – няма пазари. Те го заявяват, не ние. Ние казваме, че има пазари,'' продължи той.

През март, един от големите акционери в холдинга - офшорка на депутата от ДПС Делян Пеевски, продаде акциите си в дружеството.Причината по негови думи бе ''медийната атака''. Последва го и италианският бизнесмен Едуардо Миролио, който от своя страна е получил сума за дела си доста над средната пазарна. 

 

#ДПС #Делян Пеевски #Булгартабак #Никола Миленков #синдикати #КНСБ #протести #уволнения #Близкия изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"