Лекарите излизат на национален протест на 6 април

Лекарите излизат на национален протест на 6 април
БГНЕС
A A+ A++ A

Лични лекари от София протестираха в четврътък пред БЧК. Те настояват отново да бъде задействан рамковият договор от 2015 година, както и да се обсъдят нормативните промени в наредбите със съсловните организации, съобщава БНР.

Протестът им е подкрепен от Българския лекарски съюз. Лични лекари не изключват възможността да не подпишат индивидуалните си договори с касата.

За пациентите има работещи дежурни кабинети към всеки Диагностично-консултативен център, уточняват протестиращите лекари.

Общопрактикуващите лекари в Русе се включиха от днес в протеста на медиците. В града работят около 20 кабинета от общо 90, а само на три места се приемат болни.

Над 400 медици се събраха на протест пред регионалната здравна инспекция в Пловдив. Да подкрепят общопрактикуващите лекари в исканията им да спре хаоса в системата дойдоха специалисти от доболничната помощ и лекари от няколко пловдивски болници.

На 6 април БЛС организира нацинален протест. Засега оставка на министър Петръ Москов не се иска засега от УС на БЛС и на Националното сдружение на опщопрактикуващите лекари.

В звуковите файлове можете да чуете репортажи по темата.



#БЛС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »