Дълговете на ЦСКА към НАП могат да се разсрочат, а другите силно да се намалят, смята синдикът

Дълговете на ЦСКА към НАП могат да се разсрочат, а другите силно да се намалят, смята синдикът
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикът Дора Милева, която е ангажирана по делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД, вижда възможност за бъдещо оздравяване на дружеството.

"Без да се ангажирам с конкретни числа, бих могла да кажа, че принципно е възможно задълженията към НАП да се разсрочат, а тези на частните кредитори да бъдат редуцирани до голям процент или опростят, а други бъдат преоформени в акции", каза тя, цитирана от "Нова телевизия".

Според нея това би дало възможност на някой сериозен инвеститор да възстанови дейността на дружеството още от есента. А това, от своя страна, да позволи на ЦСКА да се завърне в професионалния футбол.

"Необходимо е да се поиска съгласието на министъра на финансите относно вземанията на държавата, представлявана от НАП в това производство, за да се разсрочат публичните задължения на дружеството за десет или повече години. Това и за тях е значително по-добре от другата алтернатива да получат не повече от 5% при прекратяване на дейността и осребряване на дружеството", добави Милева.

ЦСКА е изправен пред кръстопът. От спортна гледна точка червените са убедителни, като във В група имат 23 победи от 23 мача при голова разлика 102:3.

Големият въпрос остава как ще могат да се качат в професионалния футбол, независимо дали в Б група или с покана при разширяване на А група. Първоначално БФС даде знак, че може да бъде прието новото дружество ФК ЦСКА АД и червените да продължат с него.

Последните информации са, че във футболния съюз са оставили този вариант на заден план. Според информация на "Капитал" най-възможният ход за ЦСКА е обединение с "Литекс" и завръщане в професионалния футбол.

Заради задължения към бивши футболисти ФИФА е наложила забрана за трансфери на ЦСКА до януари 2017 г., пише "Гонг".

 

#футбол #ЦСКА #спорт #задължения #федерация #синдик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"