С минута мълчание протестиращи почетоха жертвите на столичната Топлофикация

С минута мълчание протестиращи почетоха жертвите на столичната Топлофикация
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С едноминутно мълчание на площад "Независимост" протестиращи срещу Топлофикация почетоха паметта на хората, станали жертви на тормоза на топлофикационното дружество в столицата.

Индивидуални договори, ясни и разбираеми сметки, отпадане на сградна инсталация поискаха протестиращите от столичното топлинно дружество.

От 2014 г. има промяна на Наредбата за топлоснабдяването, където се посочва, че всеки един платец има право на индивидуален договор. Как може да плащат по 7-8 лв. за топла вода на куб. м., а в София цената е 16 лева, питаха протестиращите.

Участниците в протеста са категорични, че правото на индивидуален договор е европейско право. Според тях трябва с 16% да се намали цената на топлинната енергия, произвеждана от ТЕЦ София, предвид намалението в цената на природния газ. В противен случай се получава така, че всеки един коректен потребител да заплаща кражбите на „Топлофикация”.

Протестиращите се заканиха да сезират главния прокурор Цацаров, министър-председателя Борисов, ВСС, омбудсмана Мая Манолова за използването на документи с невярно съдържание от страна на Топлофикация пред Софийския районен съд.

 

 

#Топлофикация - София #протест #сметки #сградна инсталация #топлинна енегрия #ТЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »