Полицейското присъствие по курортите ще е засилено това лято

Полицейското присъствие по курортите ще е засилено това лято
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Специални мерки за сигурност по морето това лято. Заради бежанския поток и нарасналата заплаха от тероризъм в курортите ще има засилено полицейско присъствие. 

В курортите по морето вече кипи трескава подготовка за предстоящия сезон. Очаква се в хотелите да пристигнат в пъти повече туристи – немски, руски и от други националности. Те са избрали нашето море именно заради сигурността.

Ако доскоро хотелиерите се питаха ще успеем ли това лято да поемем всички туристи, идващи на почивка у нас вместо в Турция, след последните терористични атаки, въпросът е и - ще ги опазим ли?

Затова затягат контрола върху хотелите и мерките им за безопасност.

„Имат и задължението най-малко веднъж предш туристическия сезон да поведат и учебна евакуация, която е изключително важна като занятие, с оглед усложнената международна обстановка”, заяви Тихомир Тотев, ПБЗН – Варна.

„Миналата година имаше доста колеги, които имаха доста проблеми с такива гастрольори, даже има опити с невалидни лични карти да се регистрират, заплащат си за престоя и после започват да извършват разни вандалщини в самите хотели”, обясни Димитър Узунов, началник на сигурността в хотел.

Ще бъде ограничен достъпът до хотелите, а туристите- инструктирани.

„Да не оставят случайна вещи, багаж, едно друго. Отделно правим обучение за хората, които реагират при кризисни ситуации, служителите от безопасността в своята дейност имат право да употребяват сила и помощни средства”, обясни Димитър Узунов.

От полицията ежемесечно уведомяват охраната на хотелите за засечени съмнителни лица.

С началото на сезона в комплексите ще бъдат командировани полицаи от вътрешността на страната, а от МВР са поискали и присъствие на румънски и немски полицаи.


#курорти #полицаи #полицейско присъствие #МВР #хотели #туристи #сезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"