Миков: В здравеопазването правителството води война срещу гражданите

Миков: В здравеопазването правителството води война срещу гражданите
БГНЕС
A A+ A++ A

„Изказването на министъра на здравеопазването адекватно отразява състоянието на системата – неразбиране на проблемите, хаос и милиони български граждани, лутащи се между отделните здравни заведения”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след изслушване на министъра на здравеопазването в пленарна зала.

Председателят на БСП обясни, че Москов е издал заповед преди два дни, с която е възложил на лечебните заведения, независимо дали са частни или държавни, да правят графици и да преглеждат. „Няма как търговски дружества да изпълняват заповед на министъра, без да им се заплаща, защото изпълнителните директори ще ги фалират и ще носят отговорност за това”, уточни Миков.

Според него това показва, че в здравеопазването положението става военно и предположи, че това е свързано с изказването на Борисов преди време, че сме във война. „Но тази война е на правителството срещу българските граждани, в която те ще дадат основните жертви”, коментира той. Миков призова министър-председателя да се заеме с решаване на проблемите в здравеопазването, защото той отговаря пряко за изпълнителната власт.

„Не може преди няколко часа, след като поискахме изслушване на министъра, и столичните лекари да обявят, че минават към протест. Призоваваме правителството да прекрати тази война срещу здравето и животът на българските граждани, която днес се води на територията на страната”, заключи Михаил Миков.









#Миков #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »