Кабинетът „Борисов" праща две национални агенции в Русе

Кабинетът „Борисов" праща две национални агенции в Русе
Въпреки че Пламен Нунев не пожела да даде конкретна информация за идеята на правителството, най-вероятно става дума за Агенция „Митници" и Агенция „Пристанищна инфраструктура". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Планът на кабинета „Борисов" за децентрализация на административните структури на управлението продължава с преместването на две национални агенции.

След като премиерът Бойко Борисов обяви в неделя, че ще премести сектор „Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Пловдив, във вторник депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев съобщи за намерението две агенции да бъдат преместени в Русе, без да уточни кои, предаде БГНЕС.

Пламен Нунев е разговарял по въпроса с вицепремиера и председател на Съвета за административна реформа Симеон Дянков в понеделник.

Въпреки че депутатът не пожела да даде конкретна информация за идеята на правителството, най-вероятно става дума за Агенция „Митници" и Агенция „Пристанищна инфраструктура".

Премиерът Бойко Борисов вече обяви, че единият вариант е свързан с преместването в Русе на централата на Агенция „Митници".

Това решение би било логично, защото русенската митница е сред отличниците в борбата с контрабандата.

Втората агенция ще бъде свързана с корабоплаването и по неофициална информация става дума за Агенция „Пристанищна инфраструктура".

Извеждането на двете агенции от София ще стане през септември, а кметът и областният управител на Русе имат за задача да определят подходящи за новите администрации сгради.

#Пламен Нунев #децентрализация #Симеон Дянков #агенция „Митници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"