Психично болен нападна таксиметров шофьор в столични квартал "Люлин"

Психично болен нападна таксиметров шофьор в столични квартал "Люлин"
A A+ A++ A

23-годишният Михаил, който във вторник в столичния квартал "Люлин" нападна таксиметров шофьор след катастрофа, е лежал три пъти в психиатричната болница „Св. Иван Рилски" в Курило, обясни пред Нова телевизия директорът на лечебното заведение д-р Цветислава Гълъбова.

„Той е лежал при нас заради зависимост към психоактивни вещества, това момче има личностно разстройство, той е с психопатия. За последен път е бил при нас през 2015 година", съобщи тя.

„Става дума за масивна наркотична злоупотреба, която е с рецидивиращ характер, тоест след изписване от болница той отново започва да приема наркотици. От страна на близките не сме срещнали подкрепа и разбиране, че трябва да се прекрати наркотичната употреба", каза още д-р Гълъбова.

От своя страна пострадалият таксиметров шофьор се оплака, че е ударен в областта на гърдите, както и в коляното и в гърба. Той разказа подробно какво точно се е случило в деня на инцидента.

„Той ми отне предимството за завой и влезе в насрещното. За да избегна челен удар и аз също навлязох в насрещната лента. След като слязох, той ме сграбчи за яката, започна да ме блъска в таксито, след което ме повлече към неговата кола. Каза ми: „Ти умираш в този случай"м каза шофьора.

„Аз се отскубнах, през това време той отиде до колата си, взе нещо и ме удари с него. Хвана ме за ризата, след което започна да млати колата с дърво. Не мога да си обясня това нещо", спомни си таксиметровият шофьор.

23-годишният нападател е задържан в София след скандала на пътя, съобщиха още вчера от полицията. Продължава работата за изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се.

#Люлин #такси #психиатрия #заведение #наркоман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »