Докато не стане дебат, ще има мораториум върху купуването на ефирно време, заяви Томислав Дончев

Докато не стане дебат, ще има мораториум върху купуването на ефирно време, заяви Томислав Дончев
A A+ A++ A

Мораториумът върху договорите за купуване на ефирно време от телевизии и радиа без обществена поръчка ще продължи толкова, колкото е нужно, за да се организира един широк обществен дебат. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев.

„Списък с нови договори за излъчване на рекламни клипове е замразен. Решението е взето заради обвинения, че с купуването на ефирно време с европейски пари и без търг или конкурс властта си купува медиен комфорт”, каза Дончев .

„За всяка оперативна програма управляващите органи са длъжни да осигурят публичност и прозрачност, за което имат заделени средства. По БНТ1 започва програма за европейското здравеопазване. За една част от тези пари - рекламни кампании, изработване на проспекти, брошури, кръгли маси и други прояви, се правят обществени поръчки. За купуването на програмно време от телевизии и радиа – не”, каза още той.

Дончев смята, че с въвеждането на новия закон за обществените поръчки търговете ще станат по-справедливи. „Целта ни е грешките да се откриват в началото и да има корекция преди да има щета. Най-общо казано целта на закона е да се защити интереса на обществото”, добави вицепремиерът.

#дебат #медии #ефир #поръчка #Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"