Вашингтон изтегля от Турция семействата на военните и дипломатите си

Вашингтон изтегля от Турция семействата на военните и дипломатите си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният департамент на САЩ и Пентагонът изтеглят от турския град Адана и провинциите Измир и Мугла семействата на служителите си там.

Пътуванията до Турция на американски служители ще се ограничат само до изключително важни мисии, гласи съобщение на департамента.

Департаментът предупреди американците да избягват пътувания до югоизточната част от страната заради увеличените заплахи от терористични групировки. Консулството в град Адана ще продължи да работи и да предоставя рутинни услуги.

"Чужди и американски туристи явно бяха цели на международните и местните терористични организации. Напомня се на американските граждани да преоценят плановете за личната си сигурност и да са бдителни по всяко време.

Правителствените служители в Турция подлежат на ограничения за пътуване в югоизточните провинции Хатай, Килис, Газиантеп, Санлюрфа, Сърнак, Диарбекир, Ван, Сирт, Мус, Мардин, Батман, Бингол, Тунджели, Хакари, Битлис и Елязъг", пише в съобщението.

Изтеглени са и семействата на военните, служещи в турската въздушна база "Инджирлик" намираща се в гр. Адана. От нея се провеждат ударите на водената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава".

 

#САЩ #военни #дипломати #семейства #Турция #Инджирлик #Адана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »