Съдия-изпълнител обяви за продажба най-големия магазин на "Карфур" в България

Съдия-изпълнител обяви за продажба най-големия магазин на "Карфур" в България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Частeн съдебен изпълнител е обявил за продажба най-големия магазин на веригата "Карфур" в България. Обявлението за продажбата е публикувано на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Обектът се намира в мола на бул. "Цариградско шосе" в София и е с площ 15 008.5 кв. метра. Купувачът ще получи също идеални части от мола, паркинга и парцела, върху който е изграден търговският комплекс.

Наддаването за обектите на длъжника "КМБ България", която е 100% на гръцката Marinopoulos, ще започне от 32.3 млн. лева с ДДС, като оферти се подават до 9 май, а депозитът е 3.2 млн. лв.

Френската верига "Карфур" влезе в България през март 2009 година, като откри първия си магазин в Бургас. Последваха обекти в Пловдив и София, за да достигнат повече от 20.

В средата на 2012 г. френската компания обяви, че се оттегля от България и от фирмата, която дължи правата на веригата в България и Гърция Marinopoulos с дял от 40%. Българската КМБ България стана собственост на гръцката фирма, която държи франчайз правата за България и останалите балкански държави.

Последва сливане между "Карфур" и "Пикадили", което беше обявена през ноември 2014 г., но година след това сделката беше развалена, заради икономическата конюнктура в региона. 

#Карфур #Цариградско шосе #мол #Пикадили #съдебен изпълнител #дългове #продажба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"