Григор Димитров излиза за нова битка в Маями около полунощ

Григор Димитров излиза за нова битка в Маями около полунощ
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров ще се изправи срещу добрия си приятел Гаел Монфис в 4-ти мач на Централния корт в Маями в осминафинален двубой от Мастърса в САЩ. Както е известно, Гришо елиминира световния номер 2 Анди Мъри в три сета и записа първи успех над тенисист от топ 10 след две години пауза.

Тъмнокожият французин си осигури място в тази фаза с победа над уругваеца Пабло Куевас с 6-3, 6-4.

Има вероятност българската звезда в тениса да започне двубоя си срещу Монфис около полунощ тази вечер, в зависимост от продължителността на останалите три мача. Програмата на Мастърса в Маями започва от 18:00 часа българско време.

Томаш Бердих – Ришар Гаске излизат първи на Централния корт, а не преди 20:00 часа ще започне следващия дуел между Симона Халеп и Тимеа Бачински. Новак Джокович – Доминик Тийм е непосредствено преди мача на Гришо и от неговата продължителност ще се разбере кога точно идва ред на Димитров да се бори за място на 1/4-финалите.

Григор и Монфис са се срещали четири пъти досега и французинът води с 3-1 победи, една от тях на Откритото първенство на Щатите през 2014. Единственият успех на хасковлията през 2014 г. в Букурещ дойде след отказване на Монфис още в първия сет.

Двамата също така играха демонстративен мач помежду си в края на миналата година в столичната „Арена Армеец”. 

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »