Охранители, пребили до смърт мъж в мол, не се признаха за виновни

Охранители, пребили до смърт мъж в мол, не се признаха за виновни
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До 20 години затвор могат да получат трима охранители на търговски център във Варна, които пребиха до смърт човек.

Случаят от миналата година шокира обществеността не само с бруталността на деянието, но и защото гардовете са снимали докато бият жертвата. Самият побой над жертвата Нягол Петров е продължил 15 минути, а съдебната експертиза показва, че е починал от тежка гръдна травма и перфорация на белия дроб.

Вирджиния Дишева е била на работа в МОЛ-а в денят на убийството. Тя последна е видяла Нягол жив. „Питах го дали ме чува, дали нещо го боли, погледът му блуждаеше, въобще не беше на себе си, просто стоях и го гледах как умира”, разказа тя.

След година в ареста днес обвиняемите Ангел, Красимир и Цветан влязоха в съдебната зала без да крият лицата си. На днешното предварително изслушване гардовете не признаха вина затова делото ще се гледа по общият ред. Само видео доказателствата са над 80 часа.

24 са свидетелите, които ще бъдат разпитани по делото. Сред тях е и началникът на смяната, за който има показания, че е гледал как пребиват Нягол.

Година след убийството на Нягол близките му живеят само със спомена за него и не могат да си обяснят какво е предизвикало тази агресия. Като частни обвинители семейството на Нягол поиска кръвнина в размер на 450 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

 

#охранители #побой #Варна #търговски център #мол #обвиняеми #съд #кръвнина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"