Станишев:БСП ще спре ГЕРБ или България няма бъдеще

Станишев:БСП ще спре ГЕРБ или България няма бъдеще
Имаме власт, която системно изгражда авторитарен режим, която иска да властва чрез репресия, беззаконие и произвол, отбеляза Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на социалистите и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев се закани БСП да спре ГЕРБ и Бойко Борисов, защото „в противен случай България няма бъдеще".

„Начало на този процес ще постави конгресът на левицата на 20 май с ясна политика и ангажименти към българските граждани за промяна и връщане на държавата на хората," обеща Сергей Станишев пред множеството на площад „Народно събрание", което се събра за традиционния митинг на БСП за 1 май.

Присъстващите поискаха оставката на правителството и показаха символичен червен картон на управляващите, предаде „Фокус".

Символично в небето над София излетяха бели балони с ликовете на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Симеон Дянков, Искра Фидосова. Лидерът Сергей Станишев заяви, че по този начин хората призовават управляващите да си ходят.

„Имаме власт, която системно изгражда авторитарен режим, която иска да властва чрез репресия, беззаконие и произвол," отбеляза Сергей Станишев.

Той изтъкна още, че в България има над 500 предприятия, в които не се плащат заплати, държавата я няма, има единствено „пиар и показни ходове".

„ГЕРБ спря да плаща за свършена работа и създаде държава, която всеки ден си мени акъла. Това е антинационална власт и тя трябва да си ходи," категоричен беше лидерът на социалистите.

Сергей Станишев обеща социалистите в Европейския парламент да се противопоставят на споразумението АСТА.

Той призова българите да кажат чрез референдум искат ли развитие на ядрената енергетика в България и призова за събиране на подписи за иницииране на референдум за АЕЦ „Белене".

Лидерът на ПЕС не пропусна да спомене и кандидатът на социалистите за президент на Франция Франсоа Оланд, който спечели първия тур на изборите, а на 6 май ще се яви на балотаж срещу действащия президент Никола Саркози.

„Европа е залята от лява вълна и евентуална изборна победа на социалиста Франсоа Оланд във Франция ще промени много неща," каза Сергей Станишев.

#БСП #Сергей Станишев #ГЕРБ #Бойко Борисов #1 май #Франсоа Оланд #ПЕС #Партия на европейските социалисти #АСТА #АЕЦ „Белене" #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници