Гръцки НПО и „Златна зора“ подкокоросват бежанците да преминават през границата

Гръцки НПО и „Златна зора“ подкокоросват бежанците да преминават през границата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Напрежението в Идомени се покачва след истинска дезинформационна кампания. Властите разположиха допълнителни полицейски сили, за да спрат имигрантите, които се опитаха да преминат границата с Македония, съобщава гръцката телевизия „Мега”.

Причината е агитация от страна на неправителствени организации и дори журналисти от Гърция и Европа, които информираха бежанците чрез съобщения по мобилни телефони, листовки и социалните мрежи, че днес предстои отваряне на границата.

Отчаяните хора от лагера в Идомени тръгнаха към граничните пунктове, но там бяха спрени от полицията. За много западни активисти приемането на бежанците в Европа е кауза, съобщава издаваният в южната ни съседка в. „Български новини“. А гърците са притеснени от плановете на правителството да интегрира част имигрантите, с цел увеличаване на работната сила и генериране на икономически растеж.

Според местни представители, в основата на дезинформационната кампания са активисти на крайната националистическа гръцка партия „Златна зора”. Вчера гръцките власти започнаха да извозват с автобуси част от бежанците от Идомени към официалните приемни центрове.

 

#бежанци #Идомени #неправителствени организации #дезинформации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »