Йорданка Фандъкова: Има изградено видеонаблюдение в над половината училища и детски градини

Йорданка Фандъкова: Има изградено видеонаблюдение в над половината училища и детски градини
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„През миналата година сме предали 22 диска на СДВР. Имам подписано споразумение с МВР и всяка от институциите наблюдава това, което за нея е важно”, каза кметът на София, като заяви, че темата за сигурността в училищата и детските градини е приоритетна за столицата.

Тя направи изявлението по време на организираната Национална среща за сигурността в училищата и детските градини в Министерски съвет, предаде агенция ''Фокус''.

„Имаме изградено видеонаблюдение в 105 училища и 99 детски градини. Това са над половината. Всички са включени в системата на СОТ. В 95% има жива охрана. Едва в 4-5% училищата предпочитат сами да организират охраната си. Извършването на нарушения, където има извършено видеонаблюдение намалява с 70%”, заяви тя.

Фандъкова посочи, че в бюджета на столицата за тази година има заложени 1 400 000 лева, за подобряване на сигурността в училищата и детските градини, като ще продължи изграждането на видеонаблюдение в още 53 училища и детски градини.

По думите й, освен превантивен ефектът от видеонаблюдението е и от помощ на органите на реда, защото записите се пазят.

„Тя е и многопластова –да говорим не само за недопускането на външни хора, но вътре в самите училища и детски градини”, каза още Фандъкова. 

#Йорданка Фандъкова #сигурност #училища #детски градини #ефект #видеонаблюдение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"