И Първанов на Деня на гнева на Станишев

И Първанов на Деня на гнева на Станишев
Словото на Сергей Станишев (вляво) е предвидено за 11:40 часа, а изявление на Георги Първанов (вдясно) програмата не предвижда. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Предишният президент Георги Първанов пристигна на националния митинг на БСП по случай Деня на труда 1 май.

Началото на митинга беше дадено от председателя на Градския съвет на БСП Румен Овчаров, който изнесе слово пред симпатизантите.

Около 11:40 часа се очаква председателят на партията и президент на Партията на Европейските социалисти Сергей Станишев да се обърне към множеството, предаде „Фокус".

По-рано Румен Овчаров обяяви, че програмата на митинга, който преминава под мотото „Ден на гнева", не предвижда изявления на президента Георги Първанов (2002-2012 г.).

Първанов и Станишев са основни претенденти за лидерския пост в БСП, а политическата битка между тях оформя и разделителна линия сред симпатизантите на партията.

„У нас беше направено много, за да имаме труд, който не е на нивото на европейските изисквания. Трябва да вдигнем чело, да изправим снага и да покажем своето достойнство," заяви Георги Първанов, след като дойде на шествието.

Той определи 1 май като празник, който носи и малко тъга, защото е зареден и с много протестни настроения.

За първомайския митинг на левицата „1 май – Ден на гнева" на площад „Народно събрание" се събраха стотици социалисти.

Повечето носят знамената на БСП и националния флаг. Част от плакатите на левицата гласят „БСП Благоевград срещу безработицата, монопола, управлението на ГЕРБ", „Аз съм безработен... а ти?!", „Имаме право на труд. Шанс за младите специалисти", „Стига популизъм! Искаме работа!".

Сградата на Народното събрание е отцепена от полиция и за митинга е въведена временна организация на движението в центъра.

Има плакат в подкрепа на кандидатурата на социалиста Франсоа Оланд за президент на Франция с негова снимка и надпис на български и френски „Оланд, ние сме с власт".

По-младите социалисти са донесли и свирки, с които да освиркат властта. Пристигнали са и социалисти и симпатизанти от страната.

Част от социалистите са тематично облечени и носят плакат в защита на изграждането на Втора АЕЦ „Белене". На плаката им пише – „АЕЦ „Белене" – бъдеще за децата".

Хората носят флаери с надпис „Първомайски протест на левицата", а на гърба - „Срещу лъжата, наречена ГЕРБ".

#БСП #Георги Първанов #Сергей Станишев #Румен Овчаров #Ден на труда #Ден на гнева #1 май

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »