БСП се закани да провокира властта на 1 май

БСП се закани да провокира властта на 1 май
Според Румен Овчаров (на снимката) спорът за лидерското място в партията между Сергей Станишев и Георги Първанов е „посъбудил партията и ще помогне в мобилизацията след конгреса". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

1 май не е празник, а протест, на който е важно да се изрази позицията на по-голямата част от българите, заяви депутатът от БСП Румен Овчаров малко преди началото на традиционния митинг на социалистите на Деня на труда.

„Важното е да се изрази мнението на тези 300 000 души, които са останали без работа за тези 3 години, на тези, чийто доходи продължават да намаляват, на тези, които продължават да не им плащат пенсиите, на тези, които продължават вече три години да бъдат със замразени пенсии," каза Румен Овчаров по БНР преди митинга, който ще премине под мотото „Ден на генва".

Депутатът обяви, че програмата на митинга на БСП не предвижда президентът Георги Първанов да изнася реч пред събралите се симпатизанти на партията.

Според Румен Овчаров спорът за лидерското място в партията между Сергей Станишев и Георги Първанов е „посъбудил партията и ще помогне в мобилизацията след конгреса".

От БСП се заканиха да отправят провокации към властт. Една от тях е, че младежите от БСП ще събират стотинки, за да подпомогнат бюджета на страната.

По повод на скоро сформирала се партия „Обединена социалдемокрация", в чийто Изпълнителен съвет е синът на Андрей Луканов, Румен Овчаров отказа да обяви категорично бъдещо партньорство.

По повод на идеята на Илияна Йотова да се създаде лидерски борд до изборите през 2013 г. Румен Овчаров заяви, че предложението съчетава всички авторитети в партията и консолидира силите им.

Относно строежа на VII блок на АЕЦ „Козлодуй" депутатът от БСП заяви, че не смята, че правителството реално бърза да построят седми блок, нито че има възможността да го направят в някакви кратки срокове.

Румен Овчаров заяви, че се надява референдумът на БСП да промени позиция по отношение на АЕЦ „Белене".

#БСП #1 май #Ден на труда #Сергей Станишев #Георги Първанов #Румен Овчаров #Илияна Йотова #митинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"