Две години и половина затвор за майка, убила бебето си

Две години и половина затвор за майка, убила бебето си
A A+ A++ A

Майка влиза в затвора за 2,6 г. при първоначален общ режим, след като умъртви новородената си дъщеричка в Русе. Районният съд призна безработната В.Ц.Е. за виновна и постанови тя да плати и 1756 лева разноски по делото.

Детеубийцата, която не се признава за виновна, може да обжалва решението пред окръжния съд в крайдунавския град. Съдебно-психиатричната експертизи сочи, че тя, макар и "с примитивно мислене", е вменяема.

Семейството вече имало две деца, едното от които било родено преди година и всички живеели в апартамент заедно с майката на жената. Тя не искала още едно дете, но забременяла. Когато получила контракции, родилката не извикала лекар. После се уплащила и накарала мъжа си да потърси медицинска помощ за спонтанен аборт на тел. 112. Докато пристигне линейка, В.Ц.Е. родила в тоалетната.

Нормално износеното бебе паднало в отходната чиния и проплакало, но майка му не реагирала и го оставила да се удави за 3-5 минути. Семейството се опитало да обвини медицинския екип, че пристигнал късно. Родилката била откарала в болницата, където се оказало, че тя отказвала всякакви прегледи през бременността си.

За второто си дете пък разбрала едва когато го родила, и то по настояване на гинеколог. Липсата на грижи към първородния й син, принудили РД "Социално подпомагане" да го постави за 1 г. под закрила, но В.Ц.Е. поискала да прекратят социалната услуга.

"Отричането на знание за бременност е вид защитна реакция, свързана с незрялост на самооценката и недооценъчност на социално негативните последици от поведението", мотивира се съдът. Майката получава по-ниска присъда за убитата си рожба, защото била в "особено психическо положение" при раждането.

#майка #присъда #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »