Лекарите на ефективна стачка от днес - не харесват реформата на Москов

Лекарите на ефективна стачка от днес - не харесват реформата на Москов
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

От днес започват ефективни протести на лекарите, членуващи в Българския лекарски съюз, срещу състоянието, в което се намира здравна система. Това се заявява в декларация на БЛС.

В обръщение към пациентите от организацията заявяват:

„Даваме си сметка, че спирането на работа ще създаде на много от Вас неудобства, ще се гневите, когато няма кой да ви прегледа, да ви изпише лекарства, да ви издаде болничен лист, направление за хоспитализация или друга медицинска услуга.

Но нима не сте гневни и когато вашият общопрактикуващ лекар или специалист, или болничен лекар ви откаже консултация, изследване или болнично решение поради липса на направления (регулативен стандарт) или липса на болничен лимит за прием? Ние, българските лекари, не сме съгласни обществото да бъде заблуждавано, да носим отговорност за изказани неистини от управляващите и да сме съучастници във влошаване на здравословното състояние на обществото.

Обръщаме се към всички колеги-лекари, независимо в кой сектор работите, към медицинските сестри, акушерките, лаборантите; към нашите семейства и близки - подкрепете правото ни на достоен труд. Голяма част от обществото не приема блокирането на площади, може би няма да приеме и затворените лечебни заведения, клинични лаборатории и лекарски кабинети. Съжаляваме, че сме принудени от системата да предприемем тези действия”. 


#БЛС #стачка #обръщение #лекари #пациенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"