Прокуратурата ще поиска постоянен арест за британския педофил от Велико Търново

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за британския педофил от Велико Търново
Родителите са освободени, след като бяха задържани за 24 часа от полицията. Към момента не са им повдигнати обвинения.
A A+ A++ A

Прокуратурата във Велико Търново ще поиска постоянен арест за арестувания в неделя 63-годишен британец, блудствал с две братчета на 11 и 12 години.

Искането на прокуратурата ще бъде внесено в съда в сряда, когато изтичат 72-часовата мярка, наложена на педофила в понеделник, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура във Велико Търново Румяна Ирманова пред „Фокус".

Мъжът беше задържан в дома си с едно от двете малолетни деца, с които е блудствал със знанието на родителите им.

Междувременно двете братчета и 6-годишната им сестричка бяха извадени от семейната среда и настанени в социален дом, съобщи БНР.

Сексуалното посегателство над момченцата е ставало със съгласието на родителите, показват първоначалните данни. Предстои да се вземе решение дали да бъдат лишени от родителски права.

Родителите са освободени, след като бяха задържани за 24 часа от полицията. Към момента не са им повдигнати обвинения.

Засега е известно, че британецът е блудствал около една година с децата. Той е обвинен по член 157 от Наказателния кодекс - за сексуални действия с малолетни от същия пол. Наказанието за доказано престъпление е лишаване от свобода за 2 до 6 години.

На 2 май, когато изтича 72-часовият му арест, се очаква Великотърновският съд да гледа искането на прокуратурата да бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража" на британеца.

Той има статут на постоянно пребиваващ у нас. По данни от полицията, мъжът е осъден на 5 години затвор за същите престъпления в родината си.

След като излежал във Великобритания 3 години от наказанието, първоначално пристигнал в село Стамболово, където се запознал с ромското семейство.

Чужденецът плащал битови разходи на безработните родители, купувал подаръци на момчетата, които вземал през почивните и празничните дни във Велико Търново, където живеел.

Наскоро купил на семейството къща в по-близкото до Велико Търново село Водолей.

Разследването продължава. Проверява се дали чужденецът е блудствал и с други деца, както и дали е участвал в педофилска мрежа.

#британец #педофил #Велико Търново #блудство #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"