ОТ ЦГМ предлагат въвеждането на Карта "София" за гостите на града

ОТ ЦГМ предлагат въвеждането на Карта "София" за гостите на града
A A+ A++ A

"Предлагаме въвеждането на Карта "София" за гостите на града", каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Симеон Арнаудов по време на представянето на проект на центъра за икономическа рамка на обществения градски транспорт за 2016 година.

Арнаудов обясни, че се предлага Карта „София“ на стойност от 20 лева за 3 дни, която е специално предназначена за туристи, и подобни превозни документи се предлагат и в други европейски страни. „По статистически данни миналата година столицата е посетена от 1 милион туристи, които са били направили поне 1 преспиване. Естествено тази карта предвижда основно да представи на ползвателя ѝ преференции при посещението на културно-исторически забележителности в София“, отбеляза Арнаудов. По думите му, миналата година Центърът за градска мобилност е организирал срещи с представители всички музеи и тази идея е била преветствана от тях.

"Имаме потвърждение от няколко музея, че биха участвали. Това са Национален археологически музей при БАН, Софийска градска художествена галерия, Национален военноисторически музей и др. Това е продукт, към който могат да се присъединят хранителни вериги, търговски обекти и всеки, който желае да даде някаква преференция за това, че ще бъде посетен“, поясни Арнаудов.

"Нужно е технологично време за въвеждането на тази карта. През него могат да бъдат привлечени и останалите музеи и търговски обекти“, отбеляза още той, като допълни, че идеята е картата да бъде въведена от 1 октомври тази година.
Симеон Арнаудов увери, че са взети допълнителни мерки за сигурност с оглед ситуацията в Европа. „Мерки са взети, но няма да ги обсъждаме, тъй като ако ги кажем, няма да са вече „мерки“, а „наръчник“, заяви той. „Те са съгласувани с общината и със съответните компетентни органи, но не бих искал да ги коментирам“, допълни изпълнителният директор на ЦГМ.

#карта #София #транспорт #град #гост #Симеон Арнаудов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »