Кабинетът отпуска над 5 млн. лв. за оборудване на полицейските сили в шест областни града

Кабинетът отпуска над 5 млн. лв. за оборудване на полицейските сили в шест областни града
БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията ще получи 5 153 000 лв. като по-голямата част от парите ще бъдат използвани за оборудване на специалните полицейски сили, които работят на територията на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, а също и за части от дирекция "Жандармерия".

Това каза директорът на "Националната полиция" Христо Терзийски след срещата на оперативното ръководство на МВР с министър-председателя Бойко Борисов.

По думите на Терзийски средствата ще се използват за закупуване на лични предпазни средства, защитна екипировка, автомобили, системи за радиовръзка, както и за надграждане на две информационни системи - Централна полицейска система и Интегриран полицейски регистър. За СДВР са предвидени 8 микробуса, за Пловдив - 2 микробуса и 2 автобуса.

Заместник-главният секретар Георги Арабаджиев в отговор на журналистически въпрос каза, че вчерашният случай е приключен - сигналът е изяснен, лицето е задържано. Той отбеляза, че в рамките на вчерашния ден е имало 12 подобни сигнала за поставени взривни устройства, а тази сутрин са три. Това е ежедневната ни работа, коментира Арабаджиев.

#полиция #оборудване #финансиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници