Граждани на 40 страни са сред жертвите и пострадалите от взривовете в Брюксел

Граждани на 40 страни са сред жертвите и пострадалите от взривовете в Брюксел
Twitter
A A+ A++ A

Два дни след атентатите в Брюксел постепенно започват да излизат подробности за жертвите и пострадалите. Вчера външният министър на Белгия заяви, че загиналите и ранените са от 40 националности, което затруднява работата по идентифицирането им. Смята се, че жители на Колумбия, Еквадор, Франция, Германия, Великобритания, Унгария , Португалия, Румъния, Испания, САЩ и др.

До момента властите говорят за 31 жертви и над 300 ранени, 150 от които остават в болница, уточнява "Гардиън". Страни като САЩ, Великобритания и Италия предупредиха, че има голяма вероятност сред жертвите да има и техни граждани, тъй като не могат да намерят.

Първата идентифицирана жертва е 37-годишната перуанка Аделма Тапиа Руис, омъжена за белгиец, пише Би Би Си. Тя е била на летище "Завентем" със съпруга си Кристоф Делкамб и двете си дъщери-близначки.

Братът на загиналата жена разказа в телевизионно интервю, че Делкамб и двете му дъщери са напуснали зоната около изхода на летището и след двете експлозии не са могли да открият Руис. До момента властите говорят за 31 жертви и над 300 ранени, 150 от които остават в болница. 

 

#атентати #Брюксел #граждани #жертва #власти #убити #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай