Един от атентаторите от Брюксел бил образцов ученик в католическо училище

Един от атентаторите от Брюксел бил образцов ученик в католическо училище
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Наджим Лашрауи, който извърши самоубийствен атентат в Брюксел, е бил образцов ученик в католическо училище в белгийската столица, информира "Ройтерс", цитирана от БТА. Лашрауи е заподозрян също, че е изработил коланите с експлозиви, използвани при атентатите в Париж през ноември миналата година.

Източници от силите за сигурност съобщиха пред местни медии, че 25-годишният Лашрауи е един от извършилите самоубийствен атентат на летището. Той е един от тримата мъже на публикуваната от полицията снимка, направена от охранителна камера.

"Наджим Лашрауи беше много добър ученик", заяви Вероника Пелегрини, директорка на гимназията на Светото семейство, намираща се в етнически смесения източен квартал на Брюксел Схарбек.

Бъдещият атентатор никога не е имал проблеми с уроците през шестте години на обучението си. Той завършва през 2009 г. и оттогава в училището нямат новини за него.

Белгийската прокуратура съобщи, че ДНК на Лашрауи е била открита в жилища, използвано от извършителите на атентатите в Париж миналата година. През 2013 г. той заминал за Сирия. Според белгийски медии той има техническо образование, което може да означава, че е бил оръжейникът на операцията. Пелегрини обаче каза, че той не е получил техническото си образование в ръководената от нея гимназия.

Лашрауи е влязъл в Австрия от Унгария с кола, управлявана от терориста Салах Абдеслам, основен заподозрян за атентатите в Париж, който беше арестуван в Брюксел миналата седмица.
Като всички други ученици бъдещият атентатор е посещавал задължителните часове по католицизъм.

В Белгия мюсюлмански ученици често посещават католически училища, които понякога се смятат за по-консервативни или за по-специални от държавните училища, отбелязва "Ройтерс". 

#Брюксел #католическо училище #ДНК #ученик #Наджим Лашрауи #обучение #терорист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »