БСП вдига червен картон на ГЕРБ на 1 май

БСП вдига червен картон на ГЕРБ на 1 май
Митингът на БСП на пл. „Народно събрание" започва в 11:00 часа. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На 1 май на пл. „Народно събрание" в София хиляди социалисти от цялата страна се събират, за да се включат в първомайския протест на левицата „Първи май – Ден на гнева", съобщиха от пресцентъра на БСП.

Предвижда се от 11:00 часа на площада да започне протестен митинг, на който участниците солидарно с трудещите се по целия свят „да изразят волята си за едно по-добро бъдеще, за изход от кризата, икономически растеж, нови работни места и по-високи доходи," се казва в съобщението, изпратено до медиите.

В него се казва още, че в Деня на гнева българите имат възможност да покажат и червен картон на управляващите от ГЕРБ.

Митингът ще бъде открит от председателя на столичната организация на партията - Румен Овчаров, а в заключителната част ще говори лидерът на левицата Сергей Станишев.

Послания към протестиращите ще отправят и кметът на Белене Петър Дулев, който участва и в Инициативния комитет за подписката за референдум за втората атомна централа, работник от ОЦК-Кърджали, представители на Обединения съюз на пенсионерите и на Гражданската инициатива „Не на АКТА и на контрола в интернет".

На площада младежите от БСП-София пък ще организират акцията „Бюджет та дрънка. Да помогнем с последните си жълти стотинки на министър Дянков да върже бюджета".

По обяд се очаква участниците в митинга да се включат в протестно шествие. То ще започне от пл.Народно събрание, по бул. „Цар Освободител" до Лятната естрада в Борисовата градина, където щял да бъде отбелязан празникът на в. „Дума" и левия печат.

#БСП #1 май #Ден на гнева #ГЕРБ #Румен Овчаров #Сергей Станишев #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »