Пет дни остават да се възползваме от 5% отстъпка от данъците

Пет дни остават да се възползваме от 5% отстъпка от данъците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пет работни дни остават до изтичането на крайния срок за ползване на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация от 2015 г., напомнят от НАП.

Ако подадем декларациите си по електронен път до 31 март тази година, ще можем да ползват 5% отстъпка върху данъка. Допълнително условие е да внесем целия данък за довнасяне до 3 май.

Срокът за подаване на данъчните декларации за 2015-а изтича на 3 май. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

На 31 март изтича крайният срок за фирмите да подадат годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци. Тези от тях, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2016 г.

Данъкът може да бъде платен във всяка банка с вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Повече информация можете да получите в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


#НАП #данъци #фирми #електронен подпис #данъчни декларации #формуляр

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"