Гръцкото футболно първенство се отменя

Гръцкото футболно първенство се отменя
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 Министърът на спорта на Гърция Ставрос Контонис категорично обяви, че турнирът за Купата на страната няма да бъде възобновен, независимо от исканията на ФИФА и УЕФА това да се случи, съобщава издаваният в южната ни съседка вестник „Български новини“. 

В писмо до ФИФА, Контонис обяснява държавното решение. На 3 март Контонис взе решение мачовете от турнира да бъдат отменени, след като първият полуфинал за Купата между ПАОК и Олимпиакос не завърши. След като реферът на двубоя не отсъди дузпа, феновете нахлуха на терена, и полицията едва ги спря.

Гръцката футболна федерация заяви, че решението е „неконституционно и незаконно“, защото нарушава международните правила, според които държавата няма право да се меси във футбола. На 18 март ФИФА и УЕФА пратиха писмо до Гърция, с искането турнирът да се поднови.

В случай на неизпълнение на искането, гръцкият футболен съюз може да бъде наказан от европейската централа. „Правителството на Гърция не променя решението си да преустанови провеждането на Купата на Гърция заради опитите си да пази обществения ред. Имаме правото да го направим, ако се налага.

Искаме да подчертаем, че гръцкото правителство уважава автономността на спортните федерации, и не желае да се меси в управлението им, както и в спортните въпроси,“ пише в съобщението на Контонис.

 

#министър #спорт #Гърция #футбол #ФИФА #УЕФА #Върховен съд #футболен съюз #турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"