Министрите слизат от автомобилите на НСО

Министрите слизат от автомобилите на НСО
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Кабинетът се отказва от автомобилите на Националната служба за охрана. От 1 април вицепремиерите и министрите ще преустановят ползването на специализиран транспорт по Закона за НСО. Решението е прието неприсъствено от правителството по предложение на премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

С промяната ще се оптимизира използването на ресурсите на НСО и насочването им към други форми на охрана по закона – на определени или застрашени лица, мероприятия и обекти. Очаква се решението да допринесе за икономическото, ефикасното и ефективното използване на капацитета и опита на НСО.

Министрите ще ползват служебните си коли или метрото, коментира Борисов пред журналисти днес по време на откриването на нов спешен център в Окръжна болница в София. "Това е още един случай, за да видят гражданите, че максимално сме сред тях и колкото ги е страх тях, ни е страх и нас", подчерта министър-председателят.

"Отдавна с министрите сме говорили. Министрите си имат ведомствени автомобили, имат ведомствени шофьори, искат много от тях да си ходят с метрото, да си ходят пеша. И затова днес с едно решение на Министерския съвет, с подпис понеже вчера го говорихме, министрите се отказват от автомобилите, които им предоставя НСО", уточни Борисов.

 

 

 

#Бойко Борисов #министри #автомобили #НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници