Съдът отложи делото на Салах Абдеслам за 7 април

Съдът отложи делото на Салах Абдеслам за 7 април
A A+ A++ A

Първоинстанционен съд в Брюксел отложи за 7 април първото заседание по делото на главния заподозрян в парижките атентати Салах Абдеслам и двама негови предполагаеми съучастници, заяви Свен Мари, адвокатът на Абдеслам.

Делото бе отложено по искане на адвокатите на тримата заподозряни. „Реших да поискам отлагане на изслушването, защото делото е изключително обемно и е необходимо да се запозная”, заяви по-специално Свен Мари.

Обвинения в съучастие в убийства и участие в терористична група са предявени към Абдеслам и Амин Шукри. Третия Абиду А. о обвинен в съучастие в дейността на терористична група и в укриване на престъпници.

Заседанието на съда се проведе в сградата на прокуратурата в Брюксел, където от сутринта има засилени мерки за сигурност. По време на заседанието трябваше да бъде обсъдено екстрадирането на терориста във Франция.

Заподозряният в парижките атентати Салах Абдеслам иска "колкото се може по-бързо да бъде върнат във Франция“.
"Салах Абдеслам ми каза, че желае да бъде върнат във Франция колкото се може по-бързо. Аз поисках от разследващия съдия да не отхвърля неговото заминаване", заяви адвокатът му Свен Мари по телевизия БФМ.

Салах Абдеслам, най-издирваният мъж на Европа, бе арестуван в петък при престрелка с полицията в криминогенния район Моленбек на Брюксел, където бяха планирани атаките в Париж. Абдеслам, който бе последният оцелял и укриващ се от 10-членната терористична банда, замесена в парижките атентати, бе прострелян в крака по време на задържането му и бе изпратен в затвор с максимална сигурност в живописния град Брюж.

26-годишният французин, който бе издирван в продължение на 4 месеца, каза на следователите, че планира още един терористичен удар Брюксел – столицата на ЕС и НАТО.

#Салах Абдеслам #дело #атентат #Франция #терор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"