След предупреждение на държавния департамент на САЩ от МВР категорични - няма конкретна заплаха в София

След предупреждение на държавния департамент на САЩ от МВР категорични - няма конкретна заплаха в София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В МВР няма констатирана конкретна заплаха в което и да е място в София, която да застрашава живота на гражданите. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов пред БНР по повод информацията от САЩ за потенциална опасност от атентат в района на хотел "Плиска" в столицата.

''След атентатите в Брюксел и след призива на МВР към гражданското общество да обостри своята бдителност има множество сигнали за потенциална заплаха,'' уточни той. ''Едно от местата е районът хотел Плиска. Хубавото е, че въпреки повишеното количество на сигнали, няма констатирана конкретна заплаха,'' каза Костов.

Той подчерта, че сигналът за заплаха около „Плиска” е бил подаден на тел. 112. В съобщението на официалната страница във Фейсбук на Американския държавен департамент пише, че "американското посолство в София е получило информация за потенциална заплаха срещу автобус от неопределена автобусна линия или линии в близост до хотел "Плиска" в софийския квартал "Изток".

Отправено е предупреждение към американските граждани да избягват района и да намират алтернативни маршрути за придвижване.


#София #МВР #заплаха #Плиска #американско посолство #тероризъм #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници